Välkommen till Hagakyrkan

Vi är en kyrka med hjärta för Habo och Jesus i centrum. Vi vill finnas till för dig som söker meningen med livet och vill växa i din tro.

Varje söndag kl 10.00
 firar vi gudstjänst i Hagakyrkan Norra, Carforsliden 2, Habo

Vi tror på enhet och är beroende av hela Kristi kropp. Därför är det viktigt att vi är tillsammans och delar tron i en gemenskap. Här är gudstjänsten och våra hemgrupper det viktigaste vi gör, men här ryms alla offentliga samlingar där vi delar tron och gemenskapen. Vi tror också att vi tillsammans med de andra kyrkorna i Habo och världen utgör Guds folk och vi står i ett ömsesidigt beroende till varandra. Vi vill ge möjlighet att dela tron tillsammans med andra.

Växa

Vi vill växa i relation till Gud och varandra. Här vill vi erbjuda olika hjälpmedel för att vi skall växa i vår tro och som människor. Vi vill erbjuda andakter och kurser med olika inriktningar.  Upplägget ser olika ut i våra kurser, de kan genomföras i grupp, enskilt eller i en hemgrupp. Genom detta arbete vill vi hjälpa människor att växa i tro, lärjungaskap och ledarskap.

Tjäna

Vi vill ha ett diakonalt arbete för hela människan och på olika sätt vara med och betjäna människor i Habo och hela världen. Här vill vi ge människor förutsättningar att vara med och tjäna med de gåvor de har och tillsammans bygga Guds rike och möta de behov som finns i vårt samhälle.

Vår vision

Hagakyrkan i Habo…

Välkommen till en ny församling, Hagakyrkan, som är en sammanslagning av Salemförsamlingen och Smyrnaförsamlingen i Habo.

I Januari 2019 beslutade församlingarna att bilda en ny gemensam församling med målet att berätta om Jesus kärlek och hans totala förlåtelse för människor.

Vi finns nu i två byggnader i Habo:

• Hagakyrkan Norra, Carlsforsliden 2, här firar vi alla våra gudstjänster på söndagar kl 10.00.
  • Hagakyrkan Södra, Bränningegatan 7, här har vi det mesta av vår andra verksamhet som t.ex. Café, barn- och ungdomsverksamhet samt vardagsgudstjänster.

Du är så välkommen att komma och hälsa på oss och vill du veta mer om vår församling får du gärna ta en kontakt med oss.

Vi arbetar nu med att förtydliga vår identitet och uppdrag.  Följ oss gärna på Instagram och Facebook.
Varmt välkommen hit!

Kalendern

tisdag 22 september

Vad vi gör

Popcorn

Träffas onsdagar 17:45-19:00 i Hagakyrkan Södra och är för dig som går i förskoleklass till årskurs 4.. Kvällarna innehåller olika aktiviteter och en andakt.

Plats: Hagakyrkan Södra
Tid: 17:45-19:00 för alla.

Barnmöte

BABE – Bästa Agentbyrån Ever

En onsdag varje månad är det dags för BABE, Ubbe och Ursula, som löser mysterier i Habo med omnejd. Kvällarna avslutas med pannkaksfest.

Plats: Hagakyrkan Södra
Tid: 18:00-19:00 för alla.

Fredagshäng

Träffas fredagar jämna veckor kl 17:30-19:00 för dig som går i årskurs 4 – 6. Varje kväll innehåller aktivitet, andakt häng och kiosk. Vi håller till i Hagakyrkan Norra eller i Pingstkyrkan.

Plats: Hagakyrkan Norra/Pingstkyrkan
Tid: 17:45-19:00

Underlandet

Varje söndag kl 10 har barnen sin gudstjänst, Underlandet i Hagakyrkan Norra. Några söndagar per termin har vi buskul eller storsamling, de andra gångerna möts vi i åldersindelade smågrupper.

Plats: Hagakyrkan Norra
Tid: 10:00 – 11:30

Vändzon

Varje fredag är du som går i åk 7 och uppåt välkommen till oss. Kvällarna innehåller olika aktiviteter, t.ex. Boozt bam, spelkvällar, m.m. Klockan 21.00 är det möte och sedan fikar vi tillsammans.

Plats: Hagakyrkan Södra / Pingstkyrkan
Tid: 19.00 – sent