Information och anmälan hittar du genom att klicka på Läs mer...

På söndag blir det kyrkfika eller rättare sagt Skype-fika efter gudstjänsten för alla som vill vara med.

Skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.senast söndag 10.30. Skriv hur många ni är som kommer delta.
Innan gudstjänsten får du ett e-postmeddelande tillbaka med en inbjudan till ett Skype-möte där du får dela gemenskapen med lagom många andra.

Skype-fikat startar 15 minuter efter gudstjänstens slut så du hinner sätta på kaffet efter gudstjänsten.

Du måste e-posta en ny anmälan varje vecka du vill fika.

Vanliga frågor:

  • Var finns kaffebrödet?

- Man får koka eget kaffe och baka egna bullar. Och det är fritt fram att fika det man önskar.

  • Vad kostar Skypefikat?

- Det är gratis! Du har ju kokat kaffet och bakat bullarna så därför behöver du inte swisha något till 123 152 0634 (Hagakyrkan).

  • Måste man fika med sina föräldrar?

- NEJ! Skicka in ett eget e-postmeddelande och hoppas att du hamnar i ett annat Skype-möte än dina föräldrar om du så önskar.

  • Får man fika i morgonrock?

- Ja, men det är meningen att kamera och mikrofon ska vara på så att vi ser och hör varandra.

  • Jag kan inget om Skype. Hur gör man?

- Bäst fungerar det om du installerar Skype på en bärbar dator med inbyggd webbkamera men det fungerar också bra i mobiltelefon där du också kan installera Skype. (En del webbläsare klarar att köra Skype utan att man installerar appen, till exempel för Edge i Windows 10 men på iPhone verkar appen krävas.)
Du kan ansluta som gäst eller så registrerar du ett Skype-konto och loggar in.
Slutligen klickar du på inbjudningslänken i e-postmeddelandet och kommer då till mötet.

Är du osäker och vill testa finns här ett testmöte som du kan gå in och öva på när du vill: https://join.skype.com/nuoL6tTLSMX0

Instruktioner hur man kommer igång med Skype som gäst, dvs. utan att registrera något Skypekonto

1. Klicka på länken till testmötet: https://join.skype.com/nuoL6tTLSMX0 och installera Skype genom att följa den röda pilen i bilden nedan. För Windows 10 finns även valet Anslut som gäst. Då behöver man inte installera appen.

 

2. Klicka på länken igen: https://join.skype.com/nuoL6tTLSMX0 och klicka på Anslut till konversation, eller Logga in eller skapa enligt bilden ovan. Då kommer man till bilden enligt nedan där man väljer Anslut som gäst vid den röda pilen.

 

3. Fyll i vad du heter vid röd pil nedan och klicka på Anslut.

 

4. Nu ansluter man till en chat där man kan skriva text-meddelanden till varandra. Uppe i hörnet (röd pil) finns en knapp Starta samtal. Tryck på den.

 

5. Slå på mikrofon och kamera (den vita pricken ska vara till höger och bakgrunden ska vara blå). Tryck på den gröna knappen för att starta samtalet.

Eventuellt får du frågor om Skype får använda mikrofon och kamera. Svara ja.

 

6. Nu är samtalet igång. Invänta övriga gäster om de inte redan dykt upp.

Några tips:

Det går att slå på och av mikrofonen (och kameran) under samtalets gång (vid gul pil i bilden nedan). Där avslutar man även samtalet med den röda knappen.

Ställ datorn eller telefonen på en bra plats så att du slipper hålla den hela tiden. Om inte alla får plats i bilden får man vrida på kameran ibland.

Vid röd pil finns chatten om man vill skriva textmeddelanden till varandra. Det finns även 3 prickar som leder till en meny. Där kan man exempelvis ta en ögonblicksbild och ställa in så att bakgrunden är skarp.

Lycka till!